ΕΡΕΥΝΑ: Οι σκύλοι ή οι γάτες μας αγαπούν περισσότερο;

Όλοι μας αγαπάμε τους τετράποδους φίλους μας, τόσο τις γάτες όσο και τους σκύλους.

Περνάμε πολλές ώρες μαζί τους παίζοντας μαζί τους, τα αγαπάμε, τα προσέχουμε..

Έρχεται μια έρευνα όμως του νευροεπιστήμονα Δρ. Paul Zak, και την οποία μας παρουσιάζει το BCC στην εκπομπή του "Cats V. Dogs", η οποία παρουσιάζει ποιο από τα δύο αυτά ζώα δίνει μεγαλύτερη αγάπη.

Η απάντηση άκρως ενδιαφέρουσα..

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα τετράποδα παράγουν την ωκυτοκίνη ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης. Η ορμόνη αυτή θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για τα όμορφα συναισθήματα αγάπης που αισθανόμαστε όταν είμαστε με τα αγαπημένα μας άτομα.

Ο Δρ. Zak συνέκρινε την ποσότητα της ορμόνη της αγάπης που παράγουν τόσο οι γάτες όσο και τα σκυλιά κάθε φορά που έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες τους. Πήρε δείγματα σάλιου από 10 γάτες και ισάριθμα σκυλιά σε δύο φάσεις – τη μία 10 λεπτά πριν από την ώρα του παιχνιδιού με τα αφεντικά τους και τη δεύτερη αμέσως μετά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ορμόνη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 57,2% στα σκυλιά και μόνο 12% στις γάτες, πράγμα που σημαίνει ότι, θεωρητικά, τα σκυλιά, αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κάνουν οι γάτες!

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα!

Αφήστε τα σχόλια σας

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του tzitziki.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.