ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το δάσος που αναπνέει! [VIDEO]

Ένα μοναδικό φαινόμενο κατέγραψε με το κινητό του ο Καναδός Brian Nuttall στην περιοχή Nova Scotia. Στο βίντεο το έδαφος του δάσους φαίνεται να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σαν να «ανασαίνει», θυμίζοντας μας ένα γίγαντα που κοιμάται.

Το βίντεο έχουν δει περισσότεροι από 3 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, προκαλώντας με τη σειρά τους δεκάδες συζητήσεις για την εξήγηση του μυστηριώδους φαινομένου.

Παρ' όλα αυτά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή και δυσάρεστη από την ανθρώπινη φαντασία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που μελέτησαν την περιοχή, οι ρίζες των δέντρων που εξαπλώνονται σε μεγάλη απόσταση μέσα στο υπέδαφος, έχουν αποκολληθεί από τα «πιασίματά» τους και βρίσκονται «στον αέρα», με αποτέλεσμα όταν στην περιοχή επικρατούν άνεμοι, το έδαφος να σύεται και να πραγματοποιεί την πρωτότυπη και εντυπωσιακή αυτή παλινδρομική κίνηση.

Είναι μάλλον ζήτημα χρόνου μέχρι ένας δυνατός άνεμος να προκαλέσει την πτώση αυτών των δέντρων, όμως μέχρι τότε το θέαμα παραμένει μαγευτικό.

 

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα!

Αφήστε τα σχόλια σας

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του tzitziki.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.